Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Το δικό σου προσωπικό στυλ

Καλή η μόδα, ωραία τα trends αλλά το πιο σημαντικό για εμένα είναι να έχεις το δικό σου προσωπικό στυλ. Παρακολουθείς την μόδα, ενημερώνεσαι για τις νέες τάσεις και προτάσεις από περιοδικά, fashion sites και blogs και τελικά υιοθετείς τα στοιχεία που σου ταιριάζουν και τα προσαρμόζεις στο προσωπικό σου στυλ. Μη μπερδεύεις τη μόδα με το στυλ, γιατί όπως είχε κάποτε πει και ο Yves Saint Laurent “ η μόδα χάνεται ενώ το στυλ κρατάει για πάντα”!

Για αυτό λοιπό μην γίνεσαι θύμα της μόδας αλλά διαμόρφωσε την fashion ταυτότητά σου και εντυπωσίασε. Το τι φοράς αλλά και πώς το φοράς φανερώνει την προσωπικότητα σου, την διάθεσή σου αλλά και το γούστο σου!! Παρακάτω θα βρεις μια μικρή βοήθεια από εμένα για σενα…μικρά tips που θα σε καθοδηγήσουν να χτίσεις το προσωπικό σου στυλ.

Κάνε την έρευνα σου και δημιούργησε το δικό σου

Καλώς ή κακώς οι πηγές έμπνευσης πλέον είνα απεριόριστες. Χάζεψε στο διαδίκτυο, μάθε για την μόδα, για τα στυλ που υπάρχουν , συγκέντρωσε εικόνες, φωτογραφίες, χρώματα οτιδήποτε σε εντυπωσιάζει και σου τραβάει το ενδιαφέρον. Προσωπικά τρελαίνομαι για streetstyle φωτογραφίες. Μ’αρέσει πολύ να βλέπω πώς διάσημες ή ακόμα καλύτερα καθημερινές κοπέλες φόρεσαν και συνδύασαν το κάθε ρούχο. Αφού λοιπόν συγκεντρώσεις το υλικό σου τότε κάτσε και σκέψου, δες τι είναι αυτό που σε τράβηξε περισσότερο. Σε ποιό στυλ έδωσες περισσότερη βαρύτητα; Προτιμάς να χαζεύεις boho εμφανίσεις, πιο κλασσικές ή μήπως το less is more είναι τελικά τα πάντα για σένα;  Και κάπου εδώ έχεις προσδιορίσει το στυλ και το ύφος που σου ταιριάζει

Ωρα για έρευνα στην ντουλάπα σου

Αφού είδες τι φοράνε και πώς τα φοράνε οι άλλοι και αφού κατέληξε ποιο από τα αμέτρητα στυλ που κυκλοφορούν είναι πιο κοντά σε εσένα και στα γούστα σου ήρθε η ώρα να ρίξεις μια ματιά και στην ντουλάπα σου. Έχεις πολλά δερμάτινα μπουφάν; Πολλά μάθρα ρούχα; Ριγέ; Πουά ή μήπως τα λουλούδια και τα ρομαντικά κομμάτια κατακλύζουν τα ράφια της ντουλάπας; Διάλεξε τα 3 δημοφιλέστερα και πιο αγαπημένα σου κομμάτια και αυτά να ξέρεις θα αποτελέσουν την βάση της ντουλάπας σου αλλά και του στυλ σου γενικότερα. Πέταξε ή ακόμα καλύτερα δώρισε τα άχρηστα κομμάτια και ότι δεν φοράς και δημιούργησε χώρο για νέα τα οποία πλέον θα ταιριάζουν περισσότερο στο look που έχεις υιοθετήσει.

Επένδυσε σε βασικά, κλασσικά κομμάτια

Όπως έχω και ξαναπεί και ξαναγράψει πολλές φορές στο παρελθόν στο blog μου, το πιο σημαντικό κομμάτι «χτισίματος» της ντουλάπας σου, είναι η επένδυση σε κάποια βασικά, κλασσικά κομμάτια τα οποία θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη οποιοδήποτε στυλ και αν έχεις υιοθετήσει. Με απλά αλλά βασικά κομμάτια μπορείς να δημιουργήσεις πολλά και διαφορετικά outfits, να προσθέσεις αξεσουαρ ή και να τα συνδυάσεις με άλλα πιο ακριβά και statement κομμάτια. Τέτοια ρούχα μπορεί να είναι ένα τζιν παντελόνι, ένα πουκάμισο, ένα απλό μαύρο φόρεμα και ένα μαύρο μπουφάν/παλτό. Από εκεί και πέρα έχεις την βάση σου για να παίξεις με συνδυασμούς και χρώματα.

Τόλμησε…

…και δεν θα χάσεις! Πολλές φορές έχει και την πλάκα του. Είδες σε μια street style φωτογραφία μια κοπέλα να φοράει μια μακρά girlie φούστα με ένα απλό t-shirt ή ενα φούτερ. Αν έχεις βαρεθεί και εσύ να φοράς την φούστα σου συνέχεια με τον ίδιο τρόπο, δοκίμασε το. Μπορεί τελικά να είσαι από αυτές που θα υποστηρίξουν αυτό το look πιο πολύ από οποιαδήποτε άλλη. Τόλμησε να φορέσεις αυτά που άλλες δε θα τολμούσαν και πειραματίσου. Μόνο έτσι θα διαμορφώσεις προσωπικό στυλ που θα σε κάνει να ξεχωρίζεις!

Μην ξεχνάς ποτέ το πιο βασικό σου αξεσουάρ….την αυτοπεποίθησή σου

Δείξε πίστη και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και τότε σίγουρα θα ξεχωρίσεις.  Αγαπάς τα ίσια παπούτσια αλλά όλες γύρω σου φοράνε ψηλοτάκουνα και πέδιλα; Άφησέ της να τα φοράνε. Εσύ  φόρα τα sneakers σου ή τα flat που δεν μπορείς  να αποχωριστείς και αμέσως η άνεση που νιώθεις με αυτά θα τονώσει και την αυτοπεποίθησή σου. Φόρα αυτά που αρέσουν, που σε κάνουν να νιώθεις άνετη και το προσωπικό σου στυλ θα διαμορφωθεί αμέσως. Μην καταπιέζεσαι μην αντιγράφεις ότι βλέπεις. Να είσαι ο εαυτός σου μέσα στα υφάσματα και τα χρώματα που αγαπάς!

Ααα και κάτι τελευταίο…… στυλ είναι να ξέρεις ποιά είσαι και τι θέλεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *